Brazilië weet niet te winnen van Venezuela

0

Na Argentinië is Brazilië de tweede titelkandidaat die niet weet te winnen in de eerste wedstrijd van de poulefase. De ploeg bleef steken op een 0-0 tegen Venezuela.

De ploeg begon erg laconiek aan de wedstrijd en kwam in de eerste minuten dan ook niet echt tot kansen. Na een half uur spelen kregen Alexandre Pato en toptalent Neymar kansen, waaronder een bal op de lat. Verder dan twee grote kansen kwam Brazilië de eerste helft niet.

Na rust was het nog minder. De ploeg straalde geen zelfvertrouwen uit en kwam weer niet tot echt uitgespeelde kansen. Neymar verspeelde vaak de bal. Net als de rest van zijn team wou iedereen met mooi voetbal kansen creeëren, maar hierdoor bleven de doelpunten uit.

Nadat Ramires werd neergehaald bij het doelgebied van Venezuela, werd het voor Brazilië toch nog even gevaarlijk. Een counter van de tegenpartij volgde, waarin ‘De Kanaries’ geluk hadden dat de uitgespeelde kans niet goed werd afgemaakt.

Een gelijkspel dus, iets waar Brazilië geen rekening mee gehouden had. Met Ecuador is Brazilië ook niet verzekerd van 3 punten en bij Paraguay als vierde land wordt het voor de ‘Blauw-Gele’ nog pittiger.

Voor Venezuela een unieke prestatie. Vooral omdat er van de 20 wedstrijden die tegen Brazilië zijn gespeeld er maar tweemaal punten werden gepakt. 18 keer werd er verloren, eenmaal gelijk gespeeld en ook maar eenmaal werd de wedstrijd winnend afgesloten, wat overigens in 2008 was.

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline