Brazilië vernedert Italië met een 3-0-zege

0

Brazilië heeft het duel van de laatste wereldkampioenen glansrijk gewonnen met een sterke score van 3-0. De sambaballers hadden aan tien minuten in de eerste helft nodig om de Squadra over de knie te leggen.

Brazilië gaat glorieus naar de halve finale en is zeker een favoriet om het succes in de Confederations Cup te prolongeren met een gemiddelde van drie goals per wedstrijd. Italië is na de eerste ronde terecht uitgeschakeld. De regerend wereldkampioen werd ontluisterd omdat het vooral aanvallend enorm te kort schoot en knullig tegen de Braziliaanse counters opliep toen het in de 35e minuut op achterstand werd gezet.

Tot dat moment had het neutrale publiek een leuke wedstrijd gezien waarin beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Italië moest winnen en begon met een offensief plan, maar toch was Brazilië bij vlagen sterker. In de zesde minuut kogelde Ramires de bal tegen de buitenkant van de paal. Buffon en Cannavaro hielden Italië overeind. In de 33e minuut had Italië weer geluk toen Lucio de bal voorzette en De Rossi de bal tegen de paal schoot. Het bleek uitstel van executie.

Uit een schot van Maicon dook Luis Fabiano in de 37e minuut op en de spits van Sevilla werkte de bal slim achter Buffon. Italië moest komen en Lippi zette Rossi in voor Iaquinta. Maar een fout van Camoranesi op het middenveld werd ongenadig afgestraft door Robinho en Kaka, terwijl Luis Fabiano de bal in het doel werkte. Een minuut later leidde balverlies van Rossi een nieuwe counter over Robinho in. Dit keer werkte linksback Dossena de bal in eigen doel. En zo stond het opeens 3-0 voor Brazilië.

Na rust was er van een echte wedstrijd geen sprake, maar omdat Italië door de stand in het andere stadion nog kans maakte als het wist te scoren, bleef het spannend. Italië kreeg wel meer ruimte, maar niet echt veel kansen. Rossi stelde met harde schoten doelman Julio Cesar op de proef. Ook Pirlo schoot afstand op het Braziliaanse doel. Het bleef echter 3-0 en daarmee boekte Brazilië exact 39 jaar na de WK-finale van 1970 een ruime zege op de eeuwige rivaal uit de WK-geschiedenis. Brazilië wacht nu een wedstrijd tegen gastland Zuid Afrika. Italië ontloopt in ieder geval een derde nederlaag in dit toernooi tegen Spanje en voor Lippi begint nu de fase van de hervorming, want vooral aanvallend valt er veel aan de Squadra te sleutelen.