Brazilië swingt weer en wint ruim

0

Brazilië heeft zich al geplaatst voor de halve finale van de Confederations Cup. De ploeg van Carlos Dunga maakte een uitstekende indruk tegen Team USA en won met 3-0. Bij vlagen was het weer genieten geblazen met de goddelijke kanaries.

Brazilië speelde lekker en maakte nu een duidelijk fittere indruk dan maandag tegen Egypte. De ploeg was op een paar plaatsen gewijzigd en met name het inbrengen van Maicon op de plaats van Dani Alves wierp snel de vruchten af. De rechtsback van Inter toonde aan dat hij op dit moment een van de meest gewilde spelers is op de internationale transfermarkt. Hij zorgde met een knappe vrije trap in de zevende minuut ervoor dat Felipe Melo de score kon openen.

De omstandigheden in Pretoria waren ideaal voor de sambaballers, want de thermometer haalde dit keer de twintig graden en dat kwam het spel van de Braziliaanse ploeg zeer ten goede. Kaka, Luis Fabiano en Robinho speelden sterk. Toch bood Team USA goed tegenstand. De ploeg pleegde in de 20e minuut zelfmoord door een corner te verprutsen. Beasley lette niet op en verloor de controle over de bal. Er volgde een razendsnelle counter over Ramires en Robinho kon alleen voor Howard eenvoudig scoren. Daarmee was de ziel van de wedstrijd eigenlijk al gebroken.

Brazilië bleef aandringen en kreeg in de eerste helft goede kansen via Kaka, Robinho, Gilberto Silva en Felipe Melo nog mooie kansen om de score uit te bouwen. Na rust bleef de ploeg bij vlagen excelleren tegen een verdienstelijke Amerikaanse ploeg. Howard redde knap op schoten van Robinho en Kaka. Een wat onbesuisde tackle van Kljestan op Ramires leverde een bizarre rode kaart op. Busacca trok de kaart zeer laat en leek weer blind te varen op de in het stadion zichtbare tv-beelden. Kort daarna zorgde uitblinker Maicon zelf voor de beslissing met een derde treffer na een wervelende aanval over Ramires en Kaka.

De wedstrijd was daarna gespeeld, maar de Amerikanen drongen wel aan en troffen zelfs twee keer de lat via Feilhaber en Casey. Eigenlijk kreeg Team USA te weinig, maar Brazilië gaat met goede cijfers naar de halve finale. Italië moet met dezelfde cijfers winnen van Egypte om zondag aan een gelijkspel voldoende te hebben om de groep te winnen.