Brazilië oefent lekker tegen Zimbabwe

0

Brazilië heeft de wedstrijd op Afrikaanse grond met 3-0 gewonnen. Het erg matige Zimbabwe was de tegenstander voor de sambaballers, die slechts spaarzaam hun klasse demonstreerden. Michel Bastos lijkt de revelatie te worden.

De speler van Lyon, die ooit door Feyenoord werd afgetest, is door bondscoach Dunga uitgeprobeerd als linksback en lijkt precies de speler die de coach zocht. Hij opende op slag van rust de score, nadat hij al indruk had gemaakt met enkele rushes en openingen op links. Als rechtsback viel Maicon op, maar hij werd na rust vervangen door Dani Alves. In de beginfase van de tweede helft zorge Robinho met een individueel hoogstandje voor de tweede goal van de seleçao. Elano besliste het duel met een kopbal op aangeven van Dani Alves.

De enige dissonant bij dit oefenpotje was dat doelman Julio Cesar een spier blesseerde bij een save op een schot van Benjani en moest uitvallen.