Brazilië nog niet klaar voor WK

0

Het WK-voetbal in Brazilië begint over ongeveer twee maanden, maar de FIFA houdt er rekening mee dat de stadions in de maand juni nog niet helemaal klaar zijn, zo meldde sectretaris-generaal Jérôme Valcke.

Het gaat hier met name om de infrastructuur en een aantal stadions. De organisatie legt op dit moment de prioriteit bij  de trainingsvelden voor de 32 deelnemers. Hierna verdiept het land zich pas in de telecommunicatie, zodat alle wedstrijden goed op televisie uitgezonden kunnen worden. Als laatste zorgen ze ervoor dat de huidige voetbalstadions omgebouwd worden tot acceptabele WK-stadions.
 
Stadions
De zorgen over de stadions zijn groot. De stadions in Porto Alegre en in Sao Paulo zijn nog niet af. Zoals eerder gemeld viel er afgelopen week tijdens het bouwen van het stadion in Sao Paulo een dode. Hierdoor werd de bouw van het stadion stilgelegd. De afgelopen week wilde ook de burgermeester van Porto Alegre de stad terug trekken als WK speelstad, omdat er niet genoeg geld was voor het bouwen  van het stadion en de infrastructuur.
  
Op 12 juni 2014 wordt de openingswedstrijd gespeeld tussen Brazilië en Kroatië, dit vindt plaats in het stadion van Sao Paulo. Brazilië wil absoluut geen duels uitstellen, omdat ze zich aan een strak wedstrijdschema willen houden dat op 13 juli eindigt.
 
Oranjesupporters zijn er klaar voor
In tegenstelling tot Brazilië zijn de Nederlandse supporters wel klaar voor het WK-voetbal. Er worden ongeveer 5.000 oranjesupporters in Brazilië verwacht. Overigens zijn dit alleen de supporters die via een supportersclub deelnemen aan de reis. Het Nederlands Elftal speelt in drie verschillende steden, namelijk Sao Paulo, Salvador en Porte Alegre. De oranje supporters zullen ‘Onze Helden’ in elke stad aanmoedigen. De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal staat gepland op 13 juni tegen Spanje. Op 18 juni spelen de heren een wedstrijd tegen Autralië en op 23 juni staan de Hollanders tegenover de sterke outsider Chili.
  
Na de oranje wuppies tijdens het WK-voetbal in 2006 en de vuvuzela tijdens het WK-voetbal in 2010 maakt dit jaar plaats voor een ander WK-gadget. ‘Hoe’ of ‘met wat’ onze oranjesupporters het Nederlands Elftal aanmoedigen is nog niet bekend. Wel schenken veel winkels al aandacht aan oranje spullen voor Koningsdag, maar voor het WK ligt er op dit moment nog niks in de winkel. Veel webshops hebben al wel een ruim assortiment aan oranje gadgets. Zelfs voor de allerkleinsten zijn fanartikelen te koop. Ook zullen zoals elk jaar de bekende biermerken met diverse acties op de markt verschijnen, zoals bijvoorbeeld de Bavaria jurkjes van 2010.  
 
Share.

Laat een reactie achter