Brazilië maakt balans op voor WK 2014

0

Over 8 maanden start op 12 juni het Wereldkampioenschap. Na de generale repetitie tijdens de FIFA Confederations cup afgelopen juni in Brazilië, is het tijd om de balans op te maken.

Brazilië heeft een goede indruk achtergelaten tijdens de Confederations Cup. Uit de enquête blijkt dat ruim 8 van de 10 ondervraagden vindt dat Brazilië de afgelopen jaren een belangrijke internationale speler is geworden. 82 procent van de toeristen is erg tevreden over het verblijf tijdens het toernooi en maar liefst 97 procent zou het land aanraden aan vrienden en familie. Bovendien heeft 82 procent de intentie om terug te keren naar Brazilië voor het WK 2014. 

 

 

Economische groei

Het grootste deel van de bezoekers van de Confederations Cup was afkomstig uit Brazilië en de Zuid- Amerikaanse buurlanden. Ook Europa was goed vertegenwoordigd: 3,8 procent van de fans kwam uit Duitsland, 8,5 procent uit Italië, 4,3 procent uit Frankrijk, 3,5 procent uit het Verenigd Koninkrijk en 0,4 procent uit Nederland. Voor de meeste toeristen was dit hun eerste bezoek aan Brazilië. Zij maakten dan ook van de gelegenheid gebruik om het land te ontdekken en meerdere plaatsen te bezoeken. Met als meest populaire bestemmingen Rio de Janeiro en São Paulo. Uit cijfers van Embratur blijkt dat toeristen – Brazilianen en buitenlanders – tijdens de Confederations Cup zo’n 106 miljoen euro hebben uitgegeven. Tijdens het twee weken durende toernooi is er 246 miljoen euro omgegaan in het toerisme.  

 

 

Een land in overgangsfase

Een ding is zeker, Brazilië heeft zich de afgelopen jaren internationaal enorm ontwikkeld. Ook de Confederations Cup heeft hieraan bijgedragen. De meeste toeristen associeerden Brazilië voor hun bezoek vooral met gastvrijheid en prachtige landschappen. Tijdens het toernooi maakten de bezoekers kennis met een complexer land. De protesten die tijdens het toernooi plaatsvonden in veel Braziliaanse steden lieten een land zien dat zich in een overgangsfase bevindt en zich hard maakt voor de strijd tegen sociale ongelijkheid. 

 

 

Wereldkampioenschap

Brazilië werkt hard aan de verbetering van de infrastructuur voor het WK. Er zijn verschillend projecten gestart ten behoeve van de stedelijke mobiliteit, vliegvelden, havens, telecommunicatie, toerisme en veiligheid:

 

  • Op het gebied van stedelijke mobiliteit zijn 45 van de 53 projecten in gang gezet. De overige projecten starten dit kwartaal.

 

  • In totaal staan er 21 nieuwe passagiersterminals, zeven landingsbanen en platformen en twee verkeerstorens gepland

 

  • Er wordt gewerkt aan vijf havens. Onder de werkzaamheden vallen vijf passenger terminals, één aanlegplaats en één pier.

 

  • Het grootstedelijke glasvezelnetwerk wordt uitgebreid, 70 procent van het netwerk voor het WK is al opgeleverd

 

  • Ten behoeve van de openbare veiligheid zijn al 12 ‘command and control’ centra in werking gesteld
Share.

Laat een reactie achter