Brazilië kraakt American dream en wint Cup

0

Brazilië heeft weer een internationale hoofdprijs gewonnen door Team USA opnieuw te verslaan. Het werd dit keer een 3-2-zege nadat de ploeg bij rust nog met 2-0 achterstond door een sensationeel sterke Amerikaanse ploeg

Het is de negende hoofdprijs voor Brazilië in vijftien jaar, maar bijna was een Engelstalig land voor het eerst sinds 1966 dichtbij een echte titel. De Brazilianen moesten diep gaan, omdat Amerika, dat vorige week uit het graf opstond maar in de slotfase van de finale nog ten onder ging. Het is voor de vierde keer dat Brazilië dit toernooi wint.

De Amerikanen begonnen net als tegen Spanje brutaal en kwam na tien minuten aan de leiding door een doelpunt van Dempsey, die een schot van Spector aaide en daarmee Julio Cesar verraste. De vroege voorsprong zweepte Team USA op naar een hoger niveau. Howard redde knap op schoten van Robinho, Felipe Melo en Maicon. In de 28e minuut leidde balverlies van Felipe Melo een snelle counter in. Davies en Donovan speelden de Braziliaanse defensie uit. Donovan plaatste de bal beheerst achter Julio Cesar. De 2-0-voorsprong van Amerika was een sensatie. Kort daarna miste Davies nog een goede kans. De Brazilianen leken geslagen.

Maar meteen na rust pakten de sambaballers de draad op. Luis Fabiano zorgde binnen een minuut voor de kostbare tegentreffer met een prachtige actie waarmee bij Demerit aftroefde. Brazilië was daarna de dominerende partij. Howard hield nog een paar keer zijn ploeg overeind bij een kopbal van Lucio en had geluk dat hij een kopbal van Kaka ongestraft van achter de doellijn kon wegstompen. Donovan en Dempsey deelden nog enkele speldenprikken uit.

Een kwartier voor het einde zorgde Luis Fabiano met een kopbal, nadat Robinho uit een voorzet van Kaka op de lat had geschoten voor de gelijkmaker. De druk van Brazilië nam alleen maar toe en vijf minuten voor het einde zorgde Lucio met een kopbal voor de winnende treffer in deze finale. Daarmee prolongeert Brazilië de vier jaar gewonnen titel. In de slotfase viel Amerika tevergeefs aan, maar het pleit was beslecht. Toch verdient dit team een bijzondere vermelding in de annalen van het Amerikaanse voetbal.

Share.

Laat een reactie achter