Brazilië komt met schrik vrij en wint

0

Brazilië is het WK in eigen land begonnen met een overwinning. Sterk speelden de Goddelijke Kanaries niet, maar met hulp van de Japanse scheidsrechter Yuishi Nishimura won de ploeg uiteindelijk met 3-1.

De druk was groot voorafgaand aan de wedstrijd voor de spelers van Brazilië. Puntverlies tegen het verrassend goede Kroatië zou een ramp zijn, maar met de eigen goal van Marcelo startte de Brazilianen dramatisch. Na twaalf minuten werkte de Real Madrid-verdediger de bal achter zijn eigen doelman. Hiermee zorgde hij voor een unicum. Als eerste Braziliaan op een WK eindronde maakte hij een eigen doelpunt.

De druk werd groter op de spelers van Brazilië, die een slechte wedstrijd op de mat legden. Neymar, het wonderkind van de Brazilianen, nam zijn ploeg nog voor rust bij de hand en zorgde voor de gelijkmaker. De twee ploegen waren in de eerste helft zeer aan elkaar gewaagd en gingen met een gelijkspel de rust in.

Na rust speelde Brazilië flets, maar kreeg het een zeer goedkope strafschop. Fred werd nauwelijks vastgehouden, maar ging wel naar de grond. Neymar mocht van arbiter ten onrechte Nishimura een strafschop nemen. Keeper Stipe Pletikosa raakte de bal flink aan, maar toch was het raak.

In het vervolg wankelde Brazilië nog een aantal maal, maar de Kroaten kregen het niet voor elkaar om de niet zeker ogende Julio Cesar te verslaan. Oscar gooide in de blessuretijd de wedstrijd in het slot.