Brazilië is huizenhoog favoriet tegen Egypte

0

Voor Brazilië begint de Confederations Cup vanmiddag al met een wedstrijd tegen Egypte. Het duel in Bloemfontein zal vooral de liefhebbers van het sambavoetbal doen watertanden. Eindelijk is Kaka de echte leider van dit team.

Vier jaar geleden speelde Brazilië geen opvallend toernooi, maar de onvergetelijke afdroogpartij tegen Argentinië (4-1 met een sublieme Adriano) in de finale zorgde voor een prachtig succes. Twee jaar later troefde Brazilië (met een zeer jong en onervaren team) Argentinië weer af in de finale van de Copa America in Venezuela. Het werd toen 3-0 en dankzij die prestatie mag de titelverdediger dit jaar deelnemen aan de Confederations Cup.

De ploeg van Carlos Dunga lijkt zeer uitgebalanceerd en is vrijwel zeker van deelname aan het WK na de 2-1-zege op Paraguay in de afgelopen week. Met Kaka en Luis Fabiano in de spits en de Manchester City-sterren Elano en Robinho op de vleugels kan het vanmiddag zeker gaan swingen. ‘Natuurlijk zijn we hier om te winnen en om het publiek te vermaken, maar onze prioriteit ligt wel in die volgorde,’ laat Dunga weten. ‘Dit toernooi is ook een nuttige voorbereiding op het WK van volgend jaar, maar nu willen we toch vooral deze prijs winnen. Het toernooi wordt een mooie uitdaging voor ons.’

Tegenstander Egypte is de onbetwiste kampioen van Afrika, want dit land prolongeerde vorig jaar zijn titel van 2006. Het is voor de tweede keer dat Egypte deelneemt aan de Confederations Cup. Trainer Shehata verwacht vooral van zijn ploeg dat ze zich niet laat wegspelen. ‘Natuurlijk zal er niet sprake zijn van een gelijkwaardige strijd, maar mijn spelers kunnen wel leren van een wedstrijd tegen wereldsterren als Kaka en Robinho.’ In aanvallende zin vertrouwt Egypte vooral op de individuele klasse van Zidan, die in de Bundesliga al furore heeft gemaakt maar op dit toernooi volgens de coach ook mondiaal kan doorbreken.

Egypte is matig aan de finalegroep begonnen voor het WK met een gelijkspel in eigen huis tegen Zambia en een nederlaag bij Algerije. De kans op deelname aan het WK-2010 lijkt eigenlijk al verkeken.

Share.

Laat een reactie achter