Brazilië en Portugal spelen plichtmatig 0-0

0

Brazilië en Portugal hebben weer eens leuk affiche voor een eerste rondeduel geen glans gegeven. Beide ploegen, die eigenlijk al zeker waren van een kwalificatie voor de tweede ronde, speelden plichtmatig en hielden elkaar op 0-0.

In de eerste helft werd er nog hard gespeeld en trok scheidsrechter Archundia zeven gele kaarten uit zijn lichtblauwe hemd. Zodoende liepen beide ploegen toch enige schade op voor de tweede ronde, want enkele spelers staan in de volgende wedstrijd op scherp en kunnen zodoende voor de kwartfinale worden geschorst. Brazilië speelt dan eventueel tegen de winnaar van Nederland – Slowakije. Het goede nieuws is dat Oranje tenminste Portugal tot aan de finale niet meer kan tegenkomen.

De wedstrijd had weinig om het lijf, zoals zoveel duels op de laatste speeldag bij dit WK. Beide ploegen hoefden niet voluit te gaan en dat was duidelijk aan te zien. Een opmerkelijke overtreding van Juan, die hands maakte bij een afgemeten dieptepass van Duda op Cristiano Ronaldo had eigenlijk een rode kaart moeten opleveren. Dit gebeurde in de 25e minuut en tekende de wedstrijd. Vijf minuten later trof Nilmar de paal via de vingers van doelman Eduardo na een mooie opening van Luis Fabiano.

Na rust mocht Simao invallen en na zijn entree kreeg Portugal meteen twee goede kansen. Julio Cesar redde eerst op een schot en zag kort daarna Raul Meireles uit een moeilijke hoek naast het doel schieten. Daarna hielden beide ploegen tot verdriet van het publiek in Durban elkaar in evenwicht met weinig verheffend spel. Het bleef 0-0 en daarmee zijn beide ploegen een ronde verder gekomen. Brazilië wint de groep.

Portugal 0-0 Brazil