Brazilië begint met een kleine zege: 2-1

0

Brazilië heeft het eerste duel op het WK met 2-1 gewonnen van Noord Korea. De ploeg van Dunga maakte het verschil in de tweede helft met treffers van Maicon en Elano. In de slotfase kwamen de moedige Noord Koreanen verdienstelijk terug.

De vijfvoudig wereldkampioen had het opmerkelijk lastig om zijn wil op te leggen aan de onbekende tegenstander. Het duurde dan ook meer dan een kwartier voordat de Brazilianen hun eerste kansen kregen ondanks een veldoverwicht vanaf de aftrap. Elano stelde doelman Ri met een schotje op de proef. De keeper onderscheidde zich vervolgens met attente reddingen op schoten van Robinho en Maicon. Noord Korea durfde soms eruit te komen. Kwang-chon Ri schoot uit een goede positie voorlangs.

Brazilië voerde pas na rust het tempo omhoog. Elano onderscheidde zich toen met afstandschoten. In de tiende minuut opende hij de ruimte voor de opgerukte Maicon, die uit een onmogelijke hoek doelman Ri verraste. De goal was met een zeldzame schoonheid. Daarmee was het verschil gemaakt. Elano zorgde achttien minuten voor het einde voor de beslissing na een knappe opening van Robinho. In de slotfase kwam Noord Korea nog terug. Yun-nam Ji scoorde tegen na een mooie solo. Daarmee werd de marge klein, maar Brazilië heeft wel de eerste zege binnen.