Brazilianen hekelen commentaar van Cruijff

0

Jorginho heeft Johan Cruijff van repliek gediend. De inmiddels teruggetreden assistent-trainer van Brazilië vindt dat Nederlands beste voetballer ooit zijn mond moet houden over het spel van de Zuid-Amerikanen.

"Cruijff is nog nooit wereldkampioen geworden, dus hij weet niet waar hij het over heeft", vertelt de speler van het Braziliaanse elftal dat in 1994 wereldkampioen werd aan het Braziliaanse medium Esportes.

"Als de ‘Goddelijke Kanaries’ de tweede helft hadden gespeeld als de eerste dan had hij helemaal niets te zeggen gehad."

 

 

‘Schande’

De voormalige erepreses van Barcelona haalde vorige week in zijn column uit naar het elftal van de toenmalige bondscoach Carlos Dunga.

Cruijff zou ‘geen kaartje komen om het elftal te zien spelen’ en noemde het spel van Brazilië een ‘schande voor de fans en het toernooi’.

Niet overtuigend

"De Nederlanders wonnen weliswaar, maar ze overtuigden niet", blikt Jorginho terug op de nederlaag van Brazilië. "Oranje speelde op een simpele, bureaucratische manier die gemodelleerd is naar het spel van drie spelers."

Het Nederlands elftal boekte afgelopen vrijdag in de kwartfinales van het WK een 2-1 overwinning op de Brazilianen.

Na dit echec besloot Dunga zijn functie neer te leggen. Hierop zette de Braziliaanse voetbalbond CBF de rest van de technische staf, waaronder Jorginho, op non-actief.

Share.

Laat een reactie achter