Bondscoach Kameroen vol vertrouwen

0

Bondscoach Paul Le Guen van Kameroen denkt dat zijn ploeg de halve finales van het WK kan halen. Het Afrikaanse land is de laatste tegenstander van Oranje in groep E. Een plaats bij de laatste vier zou de beste WK-prestatie ooit zijn voor Kameroen.

,,Ik ben trots dat ik een goede en fitte ploeg heb. Ik denk dat we ver kunnen komen, en waarom niet voorbij de kwartfinales?”, aldus de Fransman vlak voor vertrek naar Zuid-Afrika. In 1990 haalde Kameroen bij het WK in Italië de kwartfinales, mede door de doelpunten van Roger Milla. Juist die flamboyante oud-aanvaller schopte de voorbereiding op de mondiale titelstrijd in de war.

Milla bekritiseerde sterspeler Eto’o die daarop dreigde met een afmelding. Le Guen vertrouwt op de vedette van Internazionale: ,,Ik heb spelers waarop ik kan rekenen en Eto’o is de eerste. Ik geloof in hem.” De oefenmeester was ook positief over de ‘frisse’ Eyong Enoh van Ajax.

Kameroen begint het WK op 14 juni in Bloemfontein tegen Japan. Bij het laatste groepsduel op 24 juni is Oranje de tegenstander.

Share.

Laat een reactie achter