Blatter is om. Camera’s in de doelen!

0

Sepp Blatter is voorstander van de invoering van technologie om duidelijk te maken of de bal tijdens een voetbalwedstrijd de doellijn heeft overschreden.

Dat is opmerkelijk, want in het verleden verzette de ‘numero uno’ van de FIFA zich steeds tegen het gebruik van videobeelden tijdens wedstrijden.

"Ik ben niet helemaal gekant tegen het gebruik van videobeelden. We kunnen echter pas met het experiment beginnen als de technologie volledig in orde is", aldus Blatter in de Zwitserse krant ‘Sonntagsblick’.
 
De FIFA-commissie die erop toeziet dat de spelregels niet overtreden worden, zal de invoering van de technologie tijdens hun vergadering in maart bespreken. Om het systeem op poten te zetten, zouden er microchips in de ballen en camera’s in de doelen geplaatst moeten worden.

Blatter benadrukte verder nog dat de technologie nog niet gebruikt zal worden tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika. Ook het experiment in de Europa League met twee extra scheidsrechters wordt niet toegepast tijdens het WK.
 

Share.

Laat een reactie achter