Blatter belooft Ierland morele compensatie

0

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft in Kaapstad laten weten dat Ierland ‘een morele compensatie’ zal kregen omdat het slachtoffer is van een foute arbitrale beslissing. Blatter wilde nog niet zeggen wat die compensatie in gaat houden.

‘We zijn nog aan het zoeken hoe we Ierland recht kunnen doen. Het wordt een prijs of een onderscheiding, denk ik. Het wordt in ieder geval geen financiële vergoeding,’ liet Blatter weten, die waarschijnlijk dan moet vrezen voor een lawine aan klachten vanwege arbitrale fouten. De ophef over de handsbal begint zo langzamerhand ontzagwekkende vormen aan te nemen. Overal wordt net gedaan alsof Ierland zonder handsbal naar het WK was gegaan, maar dat valt nog maar te bezien want Ierland stond geen enkel moment tijdens de voorronde virtueel op het WK.

 

De enige echte morele compensatie voor Ierland zou zijn dat FIFA buiten de  aartsconservatieve en volledig Britse International Board de video-arbitrage introduceert op het WK, maar daar begint Blatter zeker niet aan.

Share.

Laat een reactie achter