Björn Kuipers gaat mee naar EK 2012

0

Scheidsrechter Björn Kuipers is één van de twaalf arbiters die op het EK van 2012 in Polen en Oekraïne zal gaan fluiten. Dit maakte de KNVB dinsdag bekend.

”Ik had natuurlijk gehoopt en misschien een klein beetje verwacht, maar je weet het natuurlijk nooit zeker. Het bleef spannend tot het laatste moment, maar gelukkig kreeg in vannochtend het bevestigende telefoontje van Dick van Egmond dat ik erbij zit,” aldus de scheidsrechter.

 

De 38-jarige arbiter is enorm tevreden met het feit dat hij deze zomer wedstrijden mag fluiten op het hoogste podium. ”Zoiets is het mooiste wat je kan overkomen als scheidsrechter. Hier doe je het voor. Het blijft het mooiste eindtoernooi dat er is en ik ben er ontzettend trots op,” zei de verheugde Kuipers tegen ANP.

 

Kuipers heeft nooit eerder een wedstrijd in de eindronde gefloten. In 2008 was Pieter Vink één van de arbiters op het EK in Zwitserland en Oostenrijk. Er mag slechts één scheidsrechter per land op de eindronde fluiten volgens de UEFA.

 

Dick van Egmond, scheidsrechterscoördinator van de KNVB liet weten erg blij te zijn met de aanstelling van Kuipers: ”Het is prachtig voor de Nederlandse arbitrage. Dit is één van onze doelstellingen binnen de KNVB. Voor de arbitrage is het erg belangrijk dat we deel uitmaken van de Europese top.”

 

 

 

 

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline

 

Share.

Laat een reactie achter