Bij rust nog 0-0. Zenuwachtig begin Oranje

0

Het Nederlands Elftal is maandag begonnen aan zijn eerste wedstrijd op het WK in Zuid-Afrika. In Johannesburg staat het halverwege de wedstrijd tegen Denemarken nog 0-0.

De eerste helft werd gekenmerkt door schoten hoog over het doel en passes over een lange afstand die de medespeler niet wisten te bereiken.

Wesley Sneijder probeerde het tweemaal via een vrije trap van grote afstand, maar zonder resultaat.

Nicklas Bendtner was na een klein half uur spelen dichtbij de openingstreffer. Tussen drie spelers kon de Deen inkoppen, maar zijn inzet verdween naast het doel van Maarten Stekelenburg.

Namens Nederland was Rafael van der Vaart dichtbij een doelpunt. Op aangeven van Robin van Persie schoot hij via het lichaam van Daniel Agger naast het doel.

In een open wedstrijd wisselden de spannende momenten voor het doel van beide teams zich af. Stekelenburg onderscheidde zich met enkele knappe reddingen.

Het laatste wapenfeit was van Van Persie, die na knappen en draaien met rechts naast het doel mikte. De Franse scheidsrechter Stéphane Lannoy gaf Nigel de Jong vlak voor rust een gele kaart.