Beste speler van het EK : Andres Iniesta

0

Andres Iniesta is gekozen tot beste speler van het EK. Dat maakte de UEFA maandagmiddag bekend op de officiële website. De aanvallend ingestelde middenvelder van Spanje lag volgens de UEFA aan de basis van het Spaanse succes.

Tijdens het toernooi werd Iniesta al driemaal gekozen tot speler van de wedstrijd. Vanaf nu mag de 28-jarige speler van Spanje en Barcelona zich ‘man van het EK’ noemen. ‘Xabi Alonso was ook uitstekend. Maar Iniesta is niet alleen gezegend met zoveel kwaliteiten, maar hij geeft ook als een creatieve, soepel bewegend type van de moderne voetballer een boodschap mee,’ aldus de vertegenwoordiger van de UEFA: Andy Roxburgh.

 

Toch waren vele analisten het niet eens met de keuze van de UEFA. Volgens de kenners was Andrea Pirlo de man van het EK. De middenvelder van Juventus en Italië was één van de belangrijkste spelers voor Italië en was een aantal keer beslissend voor zijn team.

 

‘Andrea Pirlo was magnifiek voor Italië en als Xavi het hele toernooi zo had gespeeld als in de finale, dan had hij net als in 2008 weer gewonnen’, zegt Andy Roxburgh, als technisch directeur bij de UEFA verantwoordelijk voor de keuze.

Share.

Laat een reactie achter