Benzema niet aanwezig op EK 2016 Frankrijk

0

Karim Benzema gaat niet naar het EK 2016 in eigen land. De aanvaller van Real Madrid heeft zelf bekend gemaakt dat hij niet geselecteerd zal worden door het Franse nationale elftal. Een flinke aderlating voor de Franse fans!

De aanvaller maakte op zijn eigen Twitter bekend dat hij niet geselecteerd zal worden. Dit alles heeft te maken met zijn rol in een afpersingszaak rond Mathieu Valbuena. Enkele maanden geleden werd de nationale ploeg opgeschrikt door een zaak rond een sekstape van Valbuena, waarbij ook Real Madrid-aanvaller Karim Benzema een rol zou hebben gespeeld. Benzema kreeg uiteindelijk een contactverbod en mocht niet meer samen spelen met Valbuena.
De Franse voetbalbond heeft het dossier kunnen inkijken, maar kan geen uitsluitsel geven over de rol van Benzema in de zaak. "Er is op juridisch vlak evenwel geen obstakel meer voor een selectie bij de nationale ploeg", klinkt het.
Maar zover komt het dus niet. "Een selectie wordt niet alleen bepaald door de sportieve prestaties. We houden ook rekening met onder meer de capaciteiten van een speler om in een groep te functioneren. Bondscoach Deschamps en bondsvoorzitter Le Graët roepen Benzema dan ook niet op voor het EK." Benieuwd naar historische voetbaluitslagen op het EK?
”Malheureusement pour moi et pour tous ceux qui m’ont toujours soutenu et supporté. Je ne serai pas sélectionné pour notre Euro en France…”
 
 
Share.

Laat een reactie achter