Belgische clubs dwarsbomen Advocaat

0

De Belgische profclubs weigeren hun internationals in mei af te staan voor een oefeninterland van het nationale elftal, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

"We willen geen tweede Kirin Cup meemaken", zegt Pro League-voorzitter Ivan De Witte luid en duidelijk. Vorig jaar speelden de Rode Duivels in mei een toernooi in Japan, maar de topclubs hielden hun internationals thuis.

Bondscoach Dick Advocaat had eind mei graag geoefend tegen een land dat deelneemt aan het WK, maar omdat het geen officiële FIFA-datum is zijn clubs niet verplicht hun spelers af te staan. "Het was een punt op de agenda omdat de buitenlandse clubs weigerden hun internationals af te staan", stelt De Witte. "De meeste internationals spelen in het buitenland. Wat voor zin heeft zo’n oefeninterland dan?"

"Daarbij komt dat de competitie langer duurt en wellicht ook weer vroeger zal beginnen", vervolgt De Witte. "De spelers moeten ook een keer rust hebben. Maar alles is begonnen met de weigering van de buitenlandse clubs. Wat heeft een oefenkamp voor zin als de basisspelers niet aanwezig zijn?" Ook buitenlandse clubs hebben de KBVB reeds laten weten niets te zien in de plannen van Advocaat.

Share.

Laat een reactie achter