Belgen willen advies Advocaat

0

Na de desastreuze nederlaag in Spanje lijkt zowaar ook de Belgische bondstop wakker te schieten. Was het eerst zo dat Advocaat met rust gelaten zou worden tot 1 januari, nu vindt men dat de ‘kleine generaal’ nu al zijn gezicht moet laten zien.

Voorzitter van de Technische Commissie Phillipe Collin wil dat Dick Advocaat een gesprek aangaat met interim-bondcoach Frank Vercauteren. "Ik zeg niet dat Advocaat al meteen het roer moet overnemen, maar hij mag toch eens met Frank overleggen", vertelt Collin aan Sporza.

"Het zou goed zijn als Frank nu al de weg van Advocaat kan inslaan", aldus Collin. "Deze groep heeft veel talent maar mist een leider. Dat moet Advocaat worden. Hij is de Generaal en voor hem zullen ze wel werken. Als je met Advocaat praat, voel je meteen: hij is een baas. Iedereen in deze groep is gemotiveerd, maar dat is niet hetzelfde als mentale sterkte. Momenteel spelen de Duivels maar op zestig procent van hun mogelijkheden."

"Het kan van kleine dingen afhangen dat de groep plots groeit", stelt Collin. "Dat zullen we de komende jaren wel zien. Of ik nu niet veel druk op Advocaats schouders leg? Natuurlijk wel, maar dat is normaal, hij is een topcoach. Hij was ook erg goedkoop. Hij verdient elf procent van zijn Zenit-loon", besluit de KBVB-bestuurder.

Share.

Laat een reactie achter