Beenhakker wint met Franse debutant Obraniak

0

Bondscoach Leo Beenhakker van Polen heeft woensdag zijn ploeg naar een oefenzege van 2-0 geleid tegen Griekenland. In Bydgoszcz maakten Marcin Wasilewski en Ludovic Obraniak de doelpunten in de tweede helft.

De treffer van de laatstgenoemde is opmerkelijk, omdat Obraniak in Frankrijk is geboren en al jaren bij Metz en Lille indruk heeft gemaakt. Hij was zelfs jeugdinternational van Frankrijk. Beenhakker kwam hem op het spoor omdat hij Poolse ouders heeft. Hij riep Obraniak op en zorgde dat hij een Pools paspoort kreeg. Gisteren debuteerde de aanvaller, die dus meteen scoorde.

Bondscoach Erwin Koeman ging met Hongarije onderuit tegen Roemenië: 0-1. Tiberiu Ghioane besliste de oefeninterland in de 42e minuut.