Beckham assisteert bij loting

0

David Beckham en Haile Gebrselassie hebben vrijdag een rol bij de loting voor het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika.

De wereldvoetbalbond FIFA maakte dinsdag bekend dat de Engelse voetballer en de Ethiopische atleet in het International Convention Centre van Kaapstad deelnemen aan de procedure die naar verwachting door zo’n 200 miljoen televisiekijkers zal worden gevolgd.

De avond wordt gepresenteerd door Jérôme Valcke, secretaris-generaal van de FIFA, en de Zuid-Afrikaanse filmster Charlize Teron.

 

De opening van de negentig minuten durende show in Kaapstad komt voor rekening van FIFA-preses Joseph Blatter en de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma. Tot de gasten behoren voetbaliconen als Franz Beckenbauer, Michel Platini, Eusebio en Roger Milla.

De meeste bondscoaches van de 32 gekwalificeerde landen zijn in het International Convention Centre aanwezig bij de loting.

De FIFA maakt woensdag na een vergadering met het organisatiecomité bekend hoe de loting precies in zijn werk gaat. Dan wordt ook de indeling van de vier potten geopenbaard.

Share.

Laat een reactie achter