Bayern wint met strafschoppen van AC MIlan

0

Bayern München heeft de halve finale van het vriendschappelijke toernooi om de Audi Cup gewonnen. Het team van Arjen Robben nam de penalty’s beter dan AC Milan.

AC Milan kwam na 4 minuten al op voorsprong via Zlatan Ibrahimovic. Het team van Mark van Bommel kreeg vele kansen maar steeds lag keeper Manuel Neuer in de weg. Antonio Cassano kreeg drie kansen alleen voor de keeper, maar elke keer lag de nieuwe doelman van Bayern in de weg.

Van Bommel, die terugkeerde in de Alianz Arena, wist in de strafschoppensessie niet te overtuigen en ligt uit het toernooi. Bayern speelt woensdag de finale, maar zonder Arjen Robben. De international raakte geblesseerd na een overtreding van Taye Taiwo. Robben hield er een enkelblessure aan over.

Barcelona zal de tegenstander worden van Bayern in de strijd om de Audi Cup. Zij speelde met 2-2 gelijk tegen Porte Alegre, maar nam de strafschoppen beter. Ibrahim Afellay begon aan de wedstrijd, maar werd na rust vervangen.

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline