Bavaria-babes van bed gelicht

0

Twee Bavaria-babes zijn woensdagochtend van hun bed gelicht. Dat laat een van de vrouwen vanuit Zuid-Afrika per sms weten. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Zuid-Afrika bevestigt de aanhouding van de twee vrouwen.

"We worden nu van ons bed gelicht en opgepakt. Waarschijnlijk vandaag nog voor de rechter", meldde Barbara Castelein, die voor een Nederlands PR-bureau werkt dat de actie met Bavaria heeft opgezet. De derde Nederlandse Bavaria-babe is niet opgepakt.

De twee vrouwen worden momenteel van het hotel waar ze verbleven naar het politiebureau gebracht. Onduidelijk is wat de aanklacht is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zal de twee consulaire bijstand verlenen.

Bavaria liet woensdag weten op de hoogte te zijn van de aanhouding en meldt ‘alles te zullen doen om het tweetal te helpen’. Het bedrijf zal onder meer een advocaat voor de twee regelen.

Na afloop van de wedstrijd Nederland-Denemarken werden dertig jonge vrouwen bij het stadion vastgehouden, onder wie drie Nederlandsen. Ze waren ingehuurd door Bavaria en droegen de zogenoemde ‘Dutch dress’, een oranje jurk. Omdat wereldvoetbalbond Fifa voor dit wereldkampioenschap een sponsorcontract met Budweiser heeft, zou deze vorm van reclame niet toegestaan zijn.

Dinsdag liet de Fifa weten dat niemand is vastgezet, maar dat de vrouwen alleen zijn ondervraagd. Wel liet de voetbalbond weten alle juridische mogelijkheden te onderzoeken om Bavaria aan te pakken.

 

Share.

Laat een reactie achter