Argentinië wint eerste duel op weg naar WK

0

Zonder de buitenlandse sterren heeft het Argentijnse voetbalelftal woensdag in een vriendschappelijke wedstrijd een ruime zege geboekt op Haïti.

De ploeg van bondscoach Diego Maradona won met 4-0. Facundo Bertoglio maakte twee doelpunten. De andere treffers kwamen op naam van Martin Palermo en Sebastian Blanco.

Maradona zei na afloop dat het duel hem nuttige informatie had opgeleverd. Hij maakt maandag zijn voorlopige WK-selectie van dertig man bekend. Die groep moet hij voor 1 juni terugbrengen tot 23.

,,De jonge jongens hebben de boodschap goed begrepen. Ze hadden de juiste houding en creëerden kansen. Verscheidene spelers hebben een goede indruk op mij gemaakt. Ik zocht nog mensen om bepaalde gaten in de selectie op te vullen. We gaan er nu even goed over nadenken”, aldus Maradona.

In zijn achttien maanden als bondscoach riep Maradona al meer dan honderd spelers op. In de voorbereiding op het WK in Zuid-Afrika oefent Argentinië op 24 mei tegen Canada. In de groepswedstrijden van het WK zijn Griekenland, Nigeria en Zuid-Korea de tegenstanders.

Share.

Laat een reactie achter