Argentinië naar het WK na zege bij Uruguay

0

Argentinië heeft zich vannacht geplaatst voor het WK. De ploeg van Diego Maradona won in Montevideo met 1-0 dankzij een late treffer van invaller Bolatti. Uruguay speelt wel de barrage tegen Costa Rica, omdat Chili Ecuador met 1-0 versloeg.

De derby van de Rio de la Plata was vooral spannend, maar leverde weinig hoogtepunten op. De spitsen Suarez en Forlan zorgden voor weinig gevaar voor het doel van AZ-keeper Romero. Argentinië hield de wedstrijd vooral onder controle met een goed middenveld. Maar van een sprankelende Messi weer geen sprake. Slechts een keer onderscheidde de stervoetballer van Barcelona zich maar zijn voorzet werd door doelman Muslera gekeerd.

 

Acht minuten voor tijd viel de beslissing, toen Caceres met een tweede gele kaart uit het veld werd gestuurd. De vrije trap werd via Messi door Veron ingeschoten. Doelman Muslera stopte de bal niet goed en in de rebound wist Mario Bolatti, spelend voor Huracan, te scoren. Kortom, met twee spelers uit de eigen competitie baande Argentinië zich een weg naar het eindtoernooi. Uiteraard behoort de ploeg volgend jaar tot de titelkandidaten ondanks de dramatische kwalificatie.

Share.

Laat een reactie achter