Argentinië loopt warm: 4-1 tegen Zuid Korea

0

Argentinië heeft ook de tweede wedstrijd op het WK gewonnen. De ploeg van Maradona versloeg Zuid Korea met 4-1 en is hard op weg naar de KO-fase van het toernooi. De kwalificatie is zeker als Griekenland zo meteen niet wint van Nigeria.

Gonzalo Higuain is de man van de wedstrijd met drie treffers, maar het was de klasse van spelers als Mascherano, Tevez, Di Maria en natuurlijk vooral Messi die het verschil maakte tegen de hardwerkende Koreanen, die tot een kwartier voor het einde met speldenprikken Argentinië kon bedreigen.

Zuid Korea speelde zelfs knap mee met Argentinië, maar had weinig geluk toen bij een vrije trap van Di Maria Chu-yoing Park de bal per ongeluk in eigen doel werkte. Het tweede eigen doelpunt in Soccer City. Dat gebeurde na iets meer dan een kwartier. Zodoende moest de ploeg van Huh meer risico’s nemen. Halverwege de eerste helft verstapte Samuel zich en viel de verdediger uit met een blessure. Na een half uur werd het 2-0 door een doelpunt van Higuain die attent reageerde op een kopbal van Burdisso na een voorzet van Maxi Rodriguez. De spits van Real kopte de bal in het Koreaanse doel.

Argentinië leek los en kreeg goede kansen via Di Maria en Messi, maar een blunder van Demichelis bracht de spanning weer terug, want Chung-yong Lee profiteerde en scoorde. Doelman Jung redde meteen na rust knap op een inzet van Higuain. Zuid Korea counterde sterk en had de gelijkmaker verdiend in de 58e minuut toen Ki-hun Yeom alleen voor Romero voorscheen maar de bal naast het doel werkte.

De Argentijnen namen daarna ook geen risico’s meer. Tot een kwartier voor het einde Agüero voor Tevez inviel. De ‘schoonzoon’ van Maradona gaf de ploeg nieuwe energie en zette meteen een aanval op, die door Messi werd vervolgd. In tweede instanties trof de wonderboy de paal, waarna Higuain de bal als een golfer in het doel kon putten. Vier minuten later scoorde de spits van Real Madrid nog een keer met een kopbal op aangeven van Agüero, die zelf in de slotfase de bal voor het doel langs joeg.

Argentinië boekte daarmee de grootste score op het WK sinds de eigen 6-0-zege op Servië in Gelsenkirchen.