Argentinië en Spanje winnen mooie uitduels

0

Argentinië heeft met een 1-0-zege in München op Duitsland een betere indruk gemaakt dan tijdens de voorronde van het WK. Titelfavoriet Spanje zorgde in Parijs voor de eerste zege op Frankrijk sinds 1968 op Franse bodem: 0-2.

Het resultaat maar vooral ook het klassenverschil tussen beide ploegen zorgt zeker voor nieuwe onrust rondom de nauwelijks geliefde bondscoach Raymond Domenech. Een eventueel ontslag is nog altijd niet uitgesloten. De ploeg van Vicente del Bosque speelde soeverein in de Franse hoofdstad. Topschutter David Villa scoorde na 21 minuten. In de blessuretijd van de eerste helft passeerde ook Sergio Ramos de Franse doelman Hugo Lloris. Het was de eerste zege van Spanje sinds 1968.

Argentinië speelde een zeer compacte wedstrijd bij Duitsland, dat een beetje machteloos leek tegen het vernuft van de gauchos. Veron en Messi hadden de regie in handen in de ploeg van Maradona, maar Higuain, die zo langzamerhand een vaste basisspeler lijkt te worden, zorgde vlak voor rust voor het enige doelpunt.