Alles over de Afrika Cup bij WK.nl!

0

Zaterdag 19 januari gaat de Afrika Cup van start! WK.nl houd je op de hoogte met standen, opstellingen, wedstrijdverslagen en natuurlijk samenvattingen met geweldige doelpunten!

Na een teleurstellend EK voor Oranje staat er opnieuw een internationaal toernooi op het programma. In Zuid-Afrika wordt er gestreden om de titel van The African Cup of Nations. Vorig jaar stonden Zambia en Ivoorkust tegenover elkaar in de finale van dit belangrijke toernooi. Mede door een gemiste penalty van Didier Drogba nam Zambia, dé verrassing van het toernooi, de beker mee naar huis!

 

Dit jaar maken de Kaapverdische Eilanden hun debuut in het Afrikaanse toernooi. Zij spelen zaterdag de openingswedstrijd tegen gastland Zuid-Afrika. Egypte is recordhouder met zeven zeges. Ghana en Kameroen hebben ieder vier titels. Vanaf dit jaar, in 2013, vindt het tornooi in oneven jaartallen plaats, om niet elke twee jaar samen te vallen met de Wereldbeker. De huidige titelverdediger is Zambia, dat vorig jaar verrassend won door in de finale topfavoriet Ivoorkust na strafschoppen te verslaan.

 

WK.nl houd je op de hoogte met standen, opstellingen, wedstrijdverslagen en natuurlijk samenvattingen met geweldige doelpunten! Wordt het weer een bloedstollende finale met 15 gescoorde penalties? Lukt het Drogba en zijn mannen om in 2013 de mooiste beker van Afrika mee naar Ivoorkust te nemen? Volg de Afrika Cup op www.wk.nl!

 

 

Kom alvast in de stemming met de hoogtepunten van de fantastische finale van vorig jaar tussen Zambia en Ivoorkust:

Share.

Laat een reactie achter