Algerije verkijkt zich op Malawi: 0-3

0

De Afrika Cup kent afgezien van de incidenten rondom de ploeg van Togo, een daverende start. Malawi heeft de eerste stunt op zijn naam geschreven door met 3-0 te winnen van WK-deelnemer Algerije. De Noord Afrikanen waren niet bij de les.

Malawi speelde de wedstrijd met passie en energie en zette het beter geachte Algerije meteen met de rug tegen de muur. Mwafulirwa opende na iets meer dan een kwartier verdiend de score, nadat de matige doelman Chaouchi een schot van Kayendi niet onder controle kreeg. Twintig minuten later kopte Kafoteka op een corner van Hellings de bal prachtig in de kruising. Meteen na rust deelde de outsider, die pas voor de tweede keer aan dit toernooi deelneemt, de knock out uit met een derde treffer van Banda, na weer een beoordelingsfout van Chaouchi.