Ajax rond met Nacional over Lodeiro

0

Ajax heeft met Nacional een akkoord bereikt over de komst van Nicholas Lodeiro. Dit meldt de Uruguayaanse club op de website. Volgens Nacional betaalt Ajax vier miljoen euro voor het talent, dat een meerjarig contract tekent. Hij moet nog medisch gekeurd

Daarmee troeven de Amsterdammers AZ af, dat eveneens in de markt was voor de aanvallende middenvelder. De clubs treffen elkaar zondag in de eredivisie.

 

Aanvankelijk deed AZ een hoger bod voor Lodeiro, voor wie de vraagprijs vijf miljoen euro bedroeg.

Lodeiro is inzetbaar als linkermiddenvelder en als schaduwspits. De speler verklaarde afgelopen week zelf al dat hij zijn loopbaan het liefst bij Ajax vervolgt. De middenvelder debuteerde vorig jaar in de nationale ploeg van Uruguay en heeft een goede kans dat hij komende zomer op het WK in Zuid-Afrika mag uitkomen.

Een woordvoerder van Ajax bevestigt dat Lodeiro al in Nederland verblijft. Hij zegt ook dat de transfer nog niet helemaal is afgerond. ”Het is allemaal nog een beetje voorbarig”, stelt hij.

Trainer Martin Jol van Ajax is al langer op zoek naar een spelmaker. Hij probeerde eerder dit seizoen als vergeefs Rafael van der Vaart naar Amsterdam te halen. Ismaïl Aissati en Siem de Jong hebben hem nog niet helemaal overtuigd.

De hoofdtrainer van Ajax gaf afgelopen zondag tijdens de uitwedstrijd tegen NAC (1-1) de zeventienjarige Christian Eriksen de kans om zich achter de centrumspits te bewijzen.

De 20-jarige international had zelf al een voorkeur voor Ajax. Onder meer omdat zijn landgenoot Luis Suarez daar speelt.

De sterspeler van Ajax was, samen met zijn vrouw, aanwezig bij de contractonderhandelingen van Lodeiro, meldt Nacional. Als de nieuwe aankoop in de toekomst wordt verkocht krijgt Nacional 15 procent van de opbrengst overgemaakt.

 

Share.

Laat een reactie achter