Ajax opnieuw kansloos in Madrid

0

Ajax is opnieuw kansloos gelaten in Madrid. Na een goed eerste kwartier liet Real Madrid de Amsterdammers kansloos met goed combinatievoetbal. Ajax keert terug naar Nederland met een uitslag van 3-0.

Ajax begon gedurfd aan de wedstrijd en liet zien dat ze wouden voetballen. Real Madrid werd direct onder druk gezet en Ajax kreeg een aantal kansjes. In de eerste minuut kreeg Derk Boerrigter al een grote kans, maar doelman Casillas redde bekwaam.

Alsof Madrid in de wedstrijd moest komen, begon het na 20 minuten met voetballen. Na prachtige combinaties op het middenveld, met vooral Cristiano Ronaldo in de hoofdrol, kregen de Koninklijken veel kansen. In de 25e minuut was het dan ook raak via Ronaldo, na een prachtige één-twee op het middenveld, opgezet door onder andere Kakà en Özil. Ook in de 41e minuut zette de ploeg uit Spanje even aan en wist Kakà uit stand de 2-0 binnen te schieten. Voor Ajax was het alleen maar tegenhouden vanaf die minuut.

Ook in de tweede helft kwamen de Amsterdammers er niet aan te pas. Met 3-0 hield het de schade beperkt. Toch waren er een aantal kansen voor Boerrigter en Jan Vertonghen, maar met Casillas in het doel hield Real Madrid opnieuw het doel schoon.