Afrikaanse voetbalfederatie houdt Togo tegen

0

De Afrikaanse voetbalfederatie onderhandelt vanavond nog met de Togolese voetbalbond om een alternatieve ploeg te sturen. Voorzitter Issa Hayatou van de CAF heeft acht uur gesproken om een vertrek van Togo te voorkomen.

De spelers van Togo hebben al aangegeven dat ze vanavond nog willen vertrekken uit Cabinda. Er zou een vliegtuig uit Lomé onderweg zijn om de spelers op te halen. De regering van Togo heeft het terugtrekken van de nationale ploeg uit de Afrika Cup al bevestigd, maar de organisatie weigert het nieuws officieel bekend te maken.

 

De CAF heeft in ieder geval geen vliegtuig vrijgemaakt om Togo de kans te geven om te vertrekken. Zodoende moet de ploeg nog een nacht in Angola doorbrengen, want vanavond mag er niet meer worden gevlogen boven de enclave. ‘We vertrekken morgen,’ heeft bondscoach Hubert Velud al laten weten.

 

De rebellen in Cabinda, een enclave tussen Congo en DR Congo, hebben nog meer acties aangekondigd. Ivoorkust, Ghana, Burkina Faso, Malawi en Mali, die hier wedstrijden moeten spelen, hebben nog geen standpunt ingenomen. Mozambique zou wel een vertrek overwegen volgens het Franse persbureau AFP.

 

In november zou Cabinda al acties hebben aangekondigd tijdens het toernooi, maar de organisatie heeft de enclave als speelstad behouden. Dit zou als een provocatie van de Angolese regering zijn uitgelegd door de rebellen.

(bron: Giorgio Press Ltd.)

Share.

Laat een reactie achter