”Afellay gaat het EK halen”

0

Bert van Marwijk verwacht dat Ibrahim Afellay, ondanks zijn blessure, toch het EK van 2012 gaat halen. Wegens een zware knieblessure moest de speler behandeld worden en zit hij nu in een maandenlange revalidatie.

‘Ik ga ervan uit dat hij het EK haalt’, zei Van Marwijk vrijdag over Adellay tijdens het interview waarin hij ook bekend maakte wie er in zijn definitieve selecite zitten voor de twee komende EK-kwalificatie-interlands bekend maakte. Oranje treft op 7 oktober in De Kuip Moldavië. Vier dagen daarna speelt Van Marwijk met zijn mannen tegen Zweden, de laatste opponent in de EK-kwalificatiecampagne. Oranje is inmiddels al geplaatst voor het EK van 2012 in Oekraïne en Polen.

 

Eerder meldde Van Marwijk al aan Voetbal International dat hij geschrokken is van de blessure van Afellay. ‘Het is in elk geval een enorme aderlating voor ons. Ibrahim is na het WK in Zuid-Afrika echt doorgebroken in Oranje. Hij heeft een aantal heel goede interlands afgeleverd, had zich echt in de ploeg gespeeld en bleek ook nog een van de steunpilaren. En voor hemzelf is het natuurlijk verschrikkelijk.’

 

 

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline

Share.

Laat een reactie achter