Advocaat eerder aan de slag in België

0

Dick Advocaat begint op 1 oktober al met zijn werkzaamheden als bondscoach van België. De 61-jarige Hagenaar zou aanvankelijk pas op 1 januari 2010 starten in zijn nieuwe functie.

Op dringend verzoek van de Belgische voetbalbond gaat hij evenwel drie maanden eerder aan de slag. Advocaat wordt dinsdag in Brussel officieel gepresenteerd.

De Belgische nationale ploeg zat zonder bondscoach nadat interim-bondscoach Franky Vercauteren vorige week woensdag was opgestapt na de nederlaag in en tegen Armenië (2-1). De oud-international had de leiding overgenomen van René Vandereycken, die in april door het bondsbestuur werd ontslagen wegens de tegenvallende resultaten.

Advocaat bereikte in mei een principeakkoord met de KBVB over een contract voor twee jaar. Hij wilde echter tot het einde van dit jaar eerst zijn werk bij Zenit St. Petersburg afmaken. Op 10 augustus werd hij door de Russische clubleiding evenwel ontslagen. Aanvankelijk wilde Advocaat niet eerder met zijn baan in België beginnen. Toen evenwel Vercauteren was opgestapt, bleek hij na ampel beraad alsnog bereid zijn nieuwe functie vervroegd te aanvaarden.

Advocaat speelt met België nog twee duels in het WK-kwalificatietoernooi. Hij debuteert op 10 oktober in Brussel tegen Turkije. Daarna wacht nog een uitwedstrijd tegen Estland op 14 oktober. De Rode Duivels zijn al lang en breed uitgeschakeld voor een WK-ticket. Van Advocaat wordt verwacht dat hij België naar het eindtoernooi om de Europese titel in 2012 loodst.

Share.

Laat een reactie achter