10 Oranjespelers zeker van het WK

0

Louis van Gaal maakte zaterdag bekend dat er 10 spelers op zijn lijstje staan die Nederland op het WK 2014 in Brazilië zullen vertegenwoordigen. Daarnaast maakte hij bekend dat we met ‘de punt naar achteren’ zullen spelen.

"Het beoogde basisteam is waarschijnlijk pas één week voor vertrek naar Brazilië compleet", betoogde de baas van Oranje. "Eén week! Dat heeft consequenties. Bijvoorbeeld dat we definitief met de ‘punt naar achteren’ zullen spelen op het WK."
 
"Dat heeft te maken met de komende tegenstanders, maar ik heb ook gewoonweg de tijd niet om het oude Ajax-systeem in te slijpen, 3-4-3 met een echte nummer 10. Dat lukt gewoon niet in een weekje. Daarvoor is die speelwijze veel te moeilijk, luistert de onderlinge afstemming té nauwkeurig."
 
Van Gaal denkt dat er inmiddels tien spelers zeker zijn van een plekje in de WK-selectie. "Al ze fit zijn. Dus dertien plekken zijn nog open. Dat is veel ja, dat vind ik zelf ook. Maar ga kijken: Ajax speelt zoals wij willen spelen. Feyenoord min of meer ook. PSV speelt onder Cocu ook zo. Maar verder?"
 
"In het buitenland Bayern München, maar daar speelt alleen Robben. Strootman bijvoorbeeld zit bij die tien zekeren voor het WK, maar hij speelt bij AS Roma wel in heel andere omstandigheden dan bij mij. En zoveel oefenwedstrijden hebben we niet om alles tot in de puntjes op elkaar af te stemmen."
Share.

Laat een reactie achter