Nieuwtjes: Belg weigert rust, Nederlander denkt aan afscheid

0

Lees hieronder de relevantste WK-nieuwtjes die we nog niet onder de aandacht hebben gebracht op WK.nl. Voor meer en uitgebreider nieuws kunt u hier klikken.

Afscheid nadert voor Robben
Arjen Robben is mogelijk bezig aan zijn laatste interlandperiode met Oranje. Als Nederland uitgeschakeld wordt in de race om een WK-ticket, zwaait de 33-jarige aanvaller wellicht af. ‘’Natuurlijk denk ik soms na over hoelang ik kan doorgaan bij Oranje. Het speelt door mijn hoofd, ik spreek er thuis over met mijn vrouw. Maar ik ga daar in de buitenwereld geen uitspraken over doen’’, zegt de aanvaller.

Bas Dost verlaat training Oranje
Bas Dost heeft de training bij Oranje woensdag voortijdig moeten staken. De spits van Sporting Portugal viel tijdens het partijspel uit met een voetblessure, waarvan de ernst vooralsnog onduidelijk is. Oranje werkt donderdag nog een besloten training af en vliegt daarna naar Wit-Rusland. Daar staat zaterdagavond de wedstrijd tegen de Wit-Russen op het programma in de Borisov Arena, de thuishaven van BATE Borisov.

Bulgarije gelooft nog in het WK
Ivelin Popov denkt dat Bulgarije zich alsnog plaatst voor het WK 2018 in Rusland. De captain beseft dat zijn ploeg een slechte uitgangspositie heeft. ‘’Maar we zijn in eigen huis heel sterk. De ommekeer is nog mogelijk. We gaan de laatste twee wedstrijden beide proberen te winnen. Ze moeten ons daarom nog niet afschrijven.’’

Dries Mertens weigert rust bij Belgische ploeg: ‘’Ben niet moe’’
Napoli-trainer Maurizio Sarri heeft bij de Belgische bondscoach Roberto Martinez gevraagd om Dries Mertens rust te gunnen tijdens de interlandweek. Maar daar zat de sterspeler zelf niet op te wachten. ‘’Ik voel me absoluut niet moe’’, liet de in bloedvorm verkerende aanvaller weten. ‘’Ik snap de zorgen van Maurizio, omdat we elke drie dagen een wedstrijd spelen. Maar ik kan de komende tijd nog genoeg rust nemen. En op de bank zitten bij België, is ook altijd nog een optie’’, vervolgt Mertens.

John Stones wil met Engeland een voorbeeld nemen aan Manchester City
De Engelse verdediger John Stones denkt dat de nationale ploeg het spel van Manchester City kan kopiëren. ‘’Het is moeilijk om het spel dat clubs spelen exact over te nemen’’, realiseert Stones zich. ’’Maar we streven ernaar om een bepaald spel te kopiëren. Zoals we dat bijvoorbeeld van Manchester City doen. Alleen is het soms lastig om dat in een korte periode op een juiste manier te vertalen.’’

Meer nieuwtjes lezen? -> Nieuwtjes: Oud-Ajacied kent bijna geen teamgenoten, wereldspeler geblesseerd

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter