Nieuwtjes: Oud-Ajacied kent bijna geen teamgenoten, wereldspeler geblesseerd

0

Lees hieronder de relevantste WK-nieuwtjes die we nog niet onder de aandacht hebben gebracht op WK.nl. Voor meer en uitgebreider nieuws kunt u hier klikken.

Gerard Piqué krijgt steun van bondscoach
Pique sprak zich openlijk uit vóór de onafhankelijkheid van Catalonië, maar dit werd hem niet in dank afgenomen. De Spaanse fans hem namelijk uit tijdens de training met de nationale ploeg. Bondscoach Julen Lopetegui vindt dat Pique hier goed mee omgaat: ‘’Gerard gaat heel erg goed met deze moeilijke situatie om. Hij is gebrand op een goed resultaat en is zeer gemotiveerd op de training. Als dat niet zo was geweest, dan had ik hem niet opgeroepen.’’

Kevin Strootman nog onzeker voor Nederland
Het blijft onzeker of Kevin Strootman in actie kan komen voor het Nederlands elftal in de cruciale WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Zweden. De middenvelder kampt met een spierblessure, en sluit ook dinsdag niet aan bij de ploeg van Dick Advocaat. Zijn situatie wordt woensdag opnieuw bekeken.

Ryan Babel: ‘’ Op Arjen Robben en de jongens bij Ajax na ken ik bijna niemand’’
Ryan Babel behoort na bijna zes jaar weer tot de selectie van het Nederlands elftal en komt veel nieuwe gezichten tegen. ‘’Ik ben er heel lang niet bij geweest en heb daardoor nooit met deze jongens kunnen trainen en samenspelen. Op Arjen Robben, die ik tijdens mijn debuut in Roemenië mocht vervangen, en de jongens bij Ajax na ken ik bijna niemand’’, aldus de vleugelaanvaller.

Stefan de Vrij: “Het is onzin dat ik niet voor Oranje wil spelen”
Stefan de Vrij ontbreekt deze interlandperiode bij het Nederlands elftal. Dat leverde flink wat vragen op omdat de verdediger afgelopen weekend wel meespeelde in een competitiewedstrijd van Lazio. ‘’Ik snap dat mensen zich afvragen wat er aan de hand is. Ik heb afgelopen weekend 67 minuten gespeeld, maar dat was zeker niet pijnvrij. Het is onzin dat ik niet voor Oranje wil spelen. Ik speel heel graag voor het Nederlands elftal en iedereen die mij kent, weet dat’’, aldus De Vrij.

Wales moet het doen zonder Gareth Bale
Gareth Bale ontbreekt de laatste WK-kwalificatiewedstrijden bij Wales. De nationale voetbalbond meldt dat hun sterspeler de duels met Georgië en Ierland moet missen. Een kuitblessure gooit roet in het eten van de speler van Real Madrid.

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter