Elftal: Grote namen die nog nooit op een WK speelden

0

Je zou zeggen dat alle bekende spelers wel eens hebben deelgenomen aan een WK, maar dit is niet het geval. Bekijk de opstelling hieronder maar eens en laat je verrassen!

Doelman: Kasper Schmeichel
Kasper Schmeichel is international van Denemarken maar speelde nooit op een WK. De doelman debuteerde in 2011 voor de nationale ploeg en zijn land wist zich in 2014 niet te plaatsen voor het WK in Brazilië.

Rechtsachter: Daniel Carvajal
Op 4 september 2014 maakte Daniel Carvajal zijn debuut in het Spaans voetbalelftal, waardoor die nog geen kans heeft gehad om deel te nemen aan een WK.

Centrale verdediger: Virgil van Dijk
Net als Daniel Carvajal debuteerde ook Virgil van Dijk pas na het laatste WK. Hij speelde namelijk in 2015 zijn eerste interland voor Nederland. Of Virigil van Dijk er volgend jaar bij is, is ook nog maar de vraag.

Centrale verdediger: Medhi Benatia
Medhi Benatia komt sinds 2008 uit voor de nationale ploeg van Marokko. Het Afrikaanse land plaatste zich in 1998 voor het laatst voor het WK, waardoor Medhi Benatia nog geen WK-ervaring heeft.

Linksachter: David Alaba
Net als Marokko was ook Oostenrijk in 1998 voor het laatst actief op een WK. Hierdoor moet David Alaba nog steeds wachten op zijn eerste WK-wedstrijd.

Controlerende middenvelder: Casemiro
Casemiro is sinds 2011 international van Brazilië. Omdat hij in 2014 net werd geselecteerd heeft hij nog niet gespeeld op een WK. De kans is aanwezig dat hier volgend jaar verandering in komt, aangezien Brazilië al verzekerd is van het WK 2018.

Controlerende middenvelder: N’Golo Kanté
N’Golo Kanté kende in het seizoen 2015-2016 zijn echte doorbraak en maakte in 2016 zijn eerste minuten voor de nationale ploeg van Frankrijk. Hierdoor was hij nog nooit aanwezig op een WK.

Aanvallende middenvelder: Dele Alli
Op 9 oktober 2015 debuteerde Alli in het Engelse voetbalelftal. Aangezien hij pas 21 jaar oud is, is het logisch dat hij nog geen WK-ervaring heeft. De kans is echter groot dat hij er volgend jaar wel bij is.

Rechtsbuiten: Gareth Bale
De grootste naam in dit elftal is Gareth Bale. De Welshman is al sinds 2006 international. Aangezien Wales zich alleen in 1958 wist te plaatsen voor het WK, is het logisch dat Bale nog geen WK-wedstrijd achter zijn naam heeft.

Spits: Alexandre Lacazette
Alexandre Lacazette verdiende in 2013 voor het eerst een plek bij de nationale ploeg van Frankrijk. Hij werd echter niet geselecteerd voor het WK 2014 in Brazilië. De kans is groot dat hij er volgend jaar wel bij is.

Linksbuiten: Marco Reus
In 2011 maakte Marco Reus zijn eerste minuten voor Duitsland. Hij werd geselecteerd voor het WK 2014, maar liep tijdens een oefeninterland tegen Armenië een scheurtje in zijn enkelband op. Hierdoor kwam hij niet in actie tijdens het WK 2014.

Bekijk ook -> Elftal: Eredivisie-spelers die in de race zijn voor een WK-ticket

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter