Dit zijn de leukste uitjes voor voetballiefhebbers

0

Als in september de eredivisie weer van start gaat zal dat allemaal toch wat anders gaan dan we gewend zijn. Het aantal toeschouwers wordt beperkt zodat de coronamaatregelen op de juiste manier nageleefd kunnen worden. Grote kans dat jij daardoor wedstrijden zult missen terwijl het EK ook al verplaatst werd naar 2021 en het WK ook nog wel even op zich laat wachten. Toch zijn er in Nederland, behalve het bijwonen van een wedstrijd, ook andere leuke uitjes voor de echte voetballiefhebber. Hieronder lees je waar je je voetbalhart kunt ophalen.

Voetbalmuseum
In voetbalmuseum Fanatic in Mierlo kun jij je vergapen aan een van de meest unieke verzamelingen in de sport. Denk aan shirts en voetbalschoenen van voetbalhelden, gedragen tijdens het maken van de meest fantastische goals, zoals de originele voetbalschoenen waarmee gescoord werd door Ruud van Nistelrooy, Ruud Gullit en Marco van Basten. Maar er is nog veel meer te zien; 650 originele wedstrijdshirts, 233 paar oude voetschoenen, tientallen persoonlijke trofeeën, maar ook het pak dat coach Louis van Gaal droeg toen hij zijn wereldberoemde karatetrap deed bij de finale van de Champions League in 1995. Dus ga terug in de tijd en geniet van de nostalgie terwijl je al deze bijzondere items bekijkt. Ook voor je zoon of dochter met rugzak kind is het museum een leuk uitje, helemaal omdat dit museum zich in hotel Hup bevindt, waar ook een Monkey Town en Kidsclub bij hoort.

Bubbelvoetbal
Eigenlijk is dit de perfecte activiteit in tijden van Corona. Kruip met vrienden of familie (afzonderlijk van elkaar uiteraard) in een plastic bubbel en de wedstrijd kan beginnen! Gooi flink de beuk erin en voor je het weet rollen jij en je medespelers niet alleen over de vloer omdat je omver gebeukt bent, maar ook van het lachen. Uiteraard vlieg je door de lucht om vervolgens een zachte landing te maken, want de bubbel beschermt jou en je ledematen uitstekend. Zelfs vrouwen die echt niet van voetbal houden zullen de rugzak dames aan de kant van het veld neerleggen om mee te doen met dit vrolijke potje voetbal. Het scoren van een doelpunt is overigens nog wel een flinke uitdaging!

Rondleiding stadion
Wat is er nou leuker dan een kijkje nemen achter de schermen, even binnen spieken en erachter komen hoe het er allemaal uitziet en werkt? Zo’n rondleiding wordt ook wel een stadiontour genoemd. Natuurlijk ga je dan het liefst rondneuzen bij jouw favoriete club! Loop met je rugzak heren door het stadion en ontdek hoe het uitzicht is vanuit de dug-out of voel de spanning die de spelers voelen terwijl je in de spelerstunnel staat. Ook de kleedkamers en het veld mag je natuurlijk van heel dichtbij bekijken.

Share.

Laat een reactie achter