Grote voetballegendes – wat doen ze nu?

0

Voetbal is zo’n sport waar je van houdt, of waar je een enorme hekel aan hebt. En dan heb je nog de supporters die wel graag de grote toernooien volgen, maar verder niets hebben met de reguliere voetbalcompetitie. Volg je het voetbal op de voet en noem je jezelf een echte kenner, dan zijn er ongetwijfeld voetbalhelden van weleer waar je nog eens aan terug denkt. Spelers met grootse actie, en even grootste ego’s of misschien zelfs schandalen. Onder het motto ‘ken je deze nog?’ noemen we hier enkele grote namen en wat er tegenwoordig van ze geworden is indien ze hun voetbalschoenen onderhand aan de wilgen hebben gehangen.

Ronaldo
Denken we nu aan Ronaldo, dan denken we aan Cristiano, CR7, GOAT en de grootse Portugese voetballer die menig tegenstander in de Italiaanse competitie doet bibberen. Maar dat is niet de Ronaldo die hier bedoeld wordt. We hebben het hier over de Braziliaanse Ronaldo Luis Nazário de Lima die al naam had gemaakt voordat er ook maar iemand over Cristiano had gehoord. Ronaldo was een grootheid en begon zijn carrière bij PSV en beleefde zijn hoogtepunt bij Barcelona. Zijn neerwaartse spiraal startte bij Inter Milaan en onder andere door blessures kwam hij niet aan spelen toe. Desondanks zag Real Madrid wat in hem en hier speelde hij heel verdienstelijk. Dit leverde hem een overstap naar AC Milan op, maar door blessures kwam hij hier niet aan spelen toe. Uiteindelijk zou dit zo goed als einde carrière betekenen. In 2018 kwam het nieuws naar buiten dat Ronaldo 30 miljoen heeft betaald voor de Spaanse club Real Valladolid.

Gerard Piqué
Zou Gerard Piqué zijn pokerskills op Unibet hebben geleerd? Hoe dan ook Piqué is natuurlijk vooral een zeer succesvolle voetballer. Hij speelt al jaren als verdediger bij Barcelona en het Spaanse nationale elftal. Nog niet zo heel lang geleden raakte hij in Spanje in opspraak. Hij is groot voorstander van de onafhankelijkheid van Catalonië. En dit wordt hem zeker niet in dank afgenomen door de Spaanse voetbalfans, maar ook niet door enkele Spaanse voetbalcollega’s. Zijn deelname binnen het nationale elftal zou zelfs ter discussie komen te staan.

Franz Beckenbauer
De Duitse Franz Beckenbauer voetbalt zelf niet meer actief, maar is achter de schermen nog altijd actief met de sport. Beckenbauer is altijd veelbesproken geweest en dat is niet alleen vanwege zijn sportprestaties. Hij speelde in het Duitse nationale elftal en wist in 1974 Nederland te verslaan in de finale van het WK en de wereldtitel in de wacht te slepen. Zijn voetbalcarrière eindigde in 1982 bij Hamburger SV. Tegenwoordig is hij onder andere vice-president van de Duitse voetbalbond. Beckenbauer is om vele zaken in opspraak geraakt. Recentelijk kwam nog het nieuws naar buiten dat topmannen van de Duitse voetbalbond zijn aangeklaagd wegens fraude. Hij zou ook medeplichtig zijn, maar wordt nu buiten schot gehouden vanwege zijn gezondheid. Het zou gaan om omkoping om het WK voetbal 2006 in Duitsland te laten plaatsvinden.

Share.

Laat een reactie achter