Terugblik: Nederland won pas één keer in Wit-Rusland

0

De geschiedenis van Wit-Rusland – Nederland

Komende zaterdag staat de wedstrijd tussen Wit-Rusland en Nederland op het programma. Nederland moet winnen om volgend jaar naar het WK in Rusland te kunnen. In de geschiedenis is echter gebleken dat winnen in Wit-Rusland niet vanzelfsprekend is. Bekijk hieronder maar eens hoe deze wedstrijden in het verleden eindigden.

Wit-Rusland – Nederland 1-0
Op 7 juni 1995 ging Nederland voor het eerst op bezoek bij Wit-Rusland. De EK-kwalificatiewedstrijd werd echter geen groot succes. In de 27ste minuut maakte Syarhey Herasimets het enige doelpunt van de wedstrijd waardoor Wit-Rusland er met de drie punten vandoor ging.

Wit-Rusland – Nederland 0-2
Precies acht jaar later stond diezelfde wedstrijd opnieuw op het programma. Dit keer liep het echter beter af voor Oranje. Via Marc Overmars kwam Nederland namelijk op een 0-1 voorsprong. Patrick Kluivert verdubbelde vervolgens de voorsprong, 0-2. Omdat het bij 0-2 bleef, won Nederland de EK-kwalificatiewedstrijd.

Wit-Rusland – Nederland 2-1
De laatste keer dat deze wedstrijd op het programma stond, trok Wit-Rusland aan het langste eind. Op 21 november 2007 zette Vitali Bulyga zijn land namelijk op een 1-0 voorsprong. Uladzimir Karytska wist daarna opnieuw doelman Maarten Stekelenburg te passeren, 2-0. Rafael van der Vaart scoorde vlak oor tijd de 2-1. Omdat er daarna niet meer gescoord werd, won Wit-Rusland de EK-kwalificatiewedstrijd.

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter