Sofyan Amrabat opgenomen in voorselectie Marokkaans elftal

0

Hervé Renard, de bondscoach van Marokko, heeft Sofyan Amrabat opgenomen in de voorselectie van de nationale ploeg. Mocht de talentvolle middenvelder van Feyenoord ingaan op de uitnodiging en ook bij de definitieve selectie zitten, dan is de kans groot dan Nederland in de toekomst geen gebruik kan doen op de Feyenoord-middenvelder.

Marokko speelt begin oktober een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gabon en wil dan graag gebruik maken van Amrabat. Het is niet de eerste keer dat hij wordt opgeroepen voor Marokko, want hij zat al twee keer op de bank bij de ‘Leeuwen van de Atlas’. Tot een officieel debuut kwam het echter nog niet.

Bondscoach Dick Advocaat had Amrabat graag bij het Nederlands elftal gehaald. In het verleden koos Hakim Ziyech ook al voor Marokko in plaats van Nederland. De kans is dus aanwezig dat opnieuw een middenvelder uit de Eredivisie niet kiest voor Nederland.

Assistent-bondscoach Ruud Gullit zegt dat de KNVB hem al langer in de gaten houdt. ‘’Hij weet niet voor welk land hij moet kiezen. Bij de KNVB houden ze hem al langer in de gaten, maar je kunt toch geen speler selecteren alleen zodat hij voor Nederland kiest? Dat kan toch niet?!’’, aldus Gullit.

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter