Overzicht: Wie zijn in de WK-kwalificatie de topscorers van hun continent?

0

De kwalificatiewedstrijden voor het WK 2018 zijn bijna allemaal gespeeld en dus wordt het eens tijd om op een rijtje te zetten welke spelers het vaakst het doel wisten te vinden. Bekijk het hieronder!

Kwalificatie WK 2018 – Afrika (CAF)
Thomas Partey scoorde vier keer voor Ghana en is daarmee de meest productieve speler van de Afrikaanse kwalificatie. De kans is echter klein dat Thomas Partey ook te zien is tijdens het WK 2018. Met nog twee wedstrijden te gaan, heeft het land namelijk vier punten minder dan koploper Egypte.

Kwalificatie WK 2018 – Azië (AFC)
In Azië zijn er vier spelers die vijf keer wisten te scoren, namelijk Ahmed Khalil (Verenigde Arabische Emiraten), Mohannad Abdulraheem (Irak), Nawaf Al Abed (Saoedi-Arabië) en Tomi Jurić (Australië). Van het viertal is alleen Ahmed Khalil al uitgesloten van deelname aan het WK 2018.

Kwalificatie WK 2018 – Europa (UEFA)
Cristiano Ronaldo scoorde in acht wedstrijden al veertien keer. Ondanks al die doelpunten is Portugal nog niet zeker van WK-deelname. Het land staat tweede met drie punten minder dan Zwitserland en lijkt zich dus op te moeten maken voor play-offs.

Kwalificatie WK 2018 – Noord- en Midden-Amerika (CONCACAF)
Clint Dempsey wist voor de Verenigde Staten al vier keer het net te vinden. Het is echter nog maar de vraag of we hem ook in actie zullen zien tijdens het WK 2018. De Verenigde Staten staan momenteel op plek vier en als dit niet veranderd moeten ze eerst nog play-offs spelen.

Kwalificatie WK 2018 – Zuid-Amerika (CONMEBOL)
In Zuid-Amerika is Edinson Cavani het meest trefzeker. De speler van Uruguay vond al negen keer het net. Zijn land heeft goede papieren om zich te plaatsen voor het WK 2018. Met nog twee wedstrijden voor de boeg staat Uruguay tweede in de groep.

Bekijk ook: -> Overzicht: Wat zeggen de ‘kenners’ over de kans van het Nederlands elftal?

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter