International heeft kritiek op Advocaat: ‘’Ik ben stelselmatig genegeerd’’

0

Dick Advocaat heeft bekend gemaakt welke spelers hij wil gebruiken tegen Wit-Rusland en Zweden. Over het algemeen bevat die selectie niet veel verrassingen. Toch zijn er spelers die niet zo blij zijn met de keuzes van Advocaat. Zo snapt Pieters niet waarom hij sinds september 2014 geen kansen meer heeft gekregen bij Oranje.

“Ik ben helaas stelselmatig genegeerd. En dat is moeilijk te accepteren, omdat ik weet dat ik het niveau aankan. Ik vraag me al een tijd af waarom ik niet bij Oranje zit. Ik speel wekelijks op hoog niveau in de Premier League’’, aldus Pieters.

Pieters kan niet begrijpen waarom hij niet wordt opgeroepen en Nathan Aké wel. ‘’Ik heb niks tegen die jongen. Maar hij speelt bij AFC Bournemouth centraal achterin. Daley Blind is de enige echte linksback. Natuurlijk weet ik dat Nathan ook op die positie kan spelen. Maar ik dacht dat je altijd werd beoordeeld op de positie bij je club.’’

Naast Pieters is er nog een speler die op meer kansen had gehoopt onder Dick Advocaat, namelijk Riechedly Bazoer. ‘’Natuurlijk had ik gehoopt geselecteerd te worden toen hij werd aangesteld. Neemt hij me mee of niet? Als basisspeler van Wolfsburg kijk je uit naar de selectie, maar ik zat er niet bij. Hij zal er zijn redenen voor hebben gehad. Maar ik ben nog jong en als ik wekelijks in de basis sta en een goed niveau haal, dan komt de bondscoach vanzelf wel weer voor mij’’, zegt Bazoer.

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter