Elftal: Is dit het Nederlands elftal dat in 2030 het WK gaat winnen?

0

Momenteel gaat het iets minder met het Nederlands elftal. Maar toch zie je nu al talenten opkomen die in de toekomst het niveau weer omhoog kunnen tillen. WK.nl heeft een elftal opgesteld met talenten die Nederland in 2030 wereldkampioen moeten gaan maken.

Doelman: Justin Bijlow (32)
Justin Bijlow speelt momenteel onder contract bij Feyenoord. De doelman speelt daarnaast ook voor Nederland onder 19.

Rechtsachter: Kenny Tete (34)
Kenny Tete is pas 21 jaar oud, maar heeft toch al bijna 100 officiële wedstrijden achter zijn naam. Daarnaast speelde de verdediger van Olympique Lyon ook al zes interlands.

Centrale verdediger: Matthijs de Ligt (30)
Matthijs de Ligt maakt momenteel veel indruk bij Ajax. Ondanks zijn jonge leeftijd speelde hij ook al twee keer voor Oranje.

Centrale verdediger: Timothy Fosu-Mensah (32)
Timothy Fosu-Mensah lijkt uit te groeien tot een vaste kracht in de verdediging van het Nederlands elftal. De verdediger van Manchester United, die momenteel verhuurd wordt aan Crystal Palace, speelde tot op heden één interland.

Linksachter: Kik Pierie (29)
Kik Pierie speelde dit seizoen pas zijn eerste officiële wedstrijd voor sc Heerenveen. Bij Nederland onder 17 kwam hij echter al veertien keer in actie.

Controlerende middenvelder: Donny van de Beek (33)
Donny van de Beek krijgt steeds meer speeltijd bij Ajax. De middenvelder wacht echter nog op zijn debuut voor het Nederlands elftal.

Controlerende middenvelder: Riechedly Bazoer (33)
Riechedly Bazoer heeft bijna 100 wedstrijden gespeeld in het profvoetbal. Voor Nederland kwam de speler van VfL Wolfsburg vijf keer in actie, maar de laatste tijd wordt er geen beroep meer op hem gedaan.

Aanvallende middenvelder: Bart Ramselaar (33)
Ook Bart Ramselaar heeft al aardig wat wedstrijden gespeeld. De PSV’er heeft daarnaast ook al drie interlands gespeeld.

Rechtsbuiten: Justin Kluivert (31)
Justin Kluivert ontwikkeld zich op het moment goed bij Ajax. Hij heeft nog geen interland achter zijn naam, maar dat is niet gek gezien zijn leeftijd. Wel speelt hij geregeld in de jeugdelftallen van de KNVB.

Spits: Sam Lammers (33)
Net als Justin Kluivert kwam ook Sam Lammers nog niet uit voor het ‘grote’ Nederland. Bij PSV heeft hij wel al zijn debuut gemaakt.

Linksbuiten: Steven Bergwijn (32)
Bij PSV krijgt Steven Bergwijn steeds meer speelminuten. Bij Oranje wacht hij nog op zijn debuut, maar speelt daar wel al mee bij Nederland onder 21.

Bekijk ook -> Elftal: Talenten die we tijdens het WK 2030 ook nog kunnen zien

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter