Zo ziet het schema van de wereldbeker in Qatar 2022 eruit

0

Het WK 2022 wordt afgetrapt in het Al Bayt stadion. Dat heeft de FIFA bekendgemaakt. Ook de finaledatum ligt vast. Een week voor Kerst, op 18 december om 18 uur zullen de beste voetbalploegen van de wereld het tegen elkaar opnemen in het Lusail stadion. Nog twee jaar te gaan dus. Dat klinkt lang maar wie graag geld inzet op voetbaluitslagen moet nu de landenteams beginnen opvolgen. Nu er zonder of met veel minder publiek wordt gevoetbald en spelers regelmatig uitvallen ligt het niet meer voor de hand dat weer dezelfde landen hoog zullen eindigen. Qatar 2022 kan voor verrassingen zorgen.

Wie de WK uitslagen correct wil voorspellen, moet nu starten met de voorbereiding
Het Wereldkampioenschap is één van de belangrijkste evenementen in de gokindustrie. Er wordt sowieso al heel veel gewed op voetbal en het WK is wereldwijd het belangrijkste toernooi. Voorspel de WK uitslagen door je goed voor te bereiden. Wil je succes oogsten dan is het niet voldoende om af en toe eens een interland te bekijken. Tijdens het WK kan je immers op veel meer weddenschappen inzetten dan op de uitslagen alleen. Zoals op het aantal gele of rode kaarten, het aantal corners, het aantal doelpunten… Een grondige analyse van het speelgedrag van de ploegen is dus vereist. Weet dat je ook live kan wedden. Dit wil zeggen dat je tijdens het bekijken van een live wedstrijd inzet bij een bookmaker. Zorg er dan wel voor dat je een goede internetverbinding hebt.

60.000 toeschouwers bij openingsmatch
Duid met stip maandag 21 november 2022 aan in je agenda want die dag om 11 uur gaat de eerste wedstrijd van start in het Al Bayt stadion, een stadion dat plaats biedt voor 60.000 supporters. De volgende groepsmatchen die dag worden gespeeld om 14 uur, 17 uur en 20 uur. In Qatar zelf is het dan twee uur later. De openingswedstrijd vindt dus plaats om 13 uur lokale tijd, op de middag. De temperaturen zijn in deze periode van het jaar gelukkig aangenaam, meteen de reden waarom het WK zo laat op het jaar doorgaat. De wedstrijden voor de derde plaats vinden plaats in het Khalifa International stadion op 17 december. Dit stadion is kleiner dan Al Bayt. het biedt plaats voor 45.000 toeschouwers. Het Luasail stadion vormt het decor voor de finale. Dit prestigieuze stadion kan liefst 80.000 voetbalfans ontvangen.

Spelers hoeven zich niet met vliegtuig te verplaatsen
De ploegen zullen het comfortabel hebben. De groepsfase duurt twaalf dagen met vier wedstrijden per dag. De stadions liggen zo dicht bij elkaar dat de spelers geen vliegtuig moeten nemen naar een ander stadion en dat is toch een groot voordeel voor zowel de ploegen en de fans. Wie in welk stadion speelt en om hoe laat, ligt nog niet vast. Uren en stadions worden pas toegewezen na de laatste trekking, momenteel gepland in maart 2022. De ticketverkoop start eind 2020. Tickets zijn enkel te verkrijgen via FIFA waar ook alle details op worden bekendgemaakt over bijvoorbeeld de tijdstippen en de prijzen.

Share.

Laat een reactie achter