Deze WK-gangers werden genoemd als Ajax-versterking

0

Inmiddels is bekend dat Dušan Tadić komend seizoen in het shirt van Ajax speelt. De Servische middenvelder, die actief was op het WK, werd voor 17 miljoen euro overgenomen van Southampton. Naast Tadić zijn er echter nog meer WK-gangers die ooit aan Ajax werden gelinkt. Bekijk de vijf namen hieronder maar eens.

Bryan Ruiz (Costa Rica)
Hij speelde in de Eredivisie al voor FC Twente en PSV, maar ook Ajax werd ooit gelinkt aan de speler van Costa Rica. In augustus 2014 speelde de middenvelder Fulham, toen de club degradeerde naar de Championship. Ajax en Werder Bremen werden beide genoemd als de nieuwe werkgever van Ruiz, maar uiteindelijk kwam het niet tot een transfer. Momenteel is hij op zoek naar een nieuwe club, maar nu lijkt een transfer naar Ajax er niet in te zitten.

Daniel Arzani (Australië)
Het Australische talent Daniel Arzani wordt momenteel aan veel verschillende clubs gelinkt. Ook Ajax zou interesse hebben in de 19-jarige aanvaller van Melbourne City FC. Ook John van het Schip is gecharmeerd van de voetballer en zegt het volgende: ‘’Ik heb in oktober geprobeerd om hem naar PEC Zwolle te halen. Dat is niet gelukt en nu is hij onhaalbaar geworden voor een club als PEC Zwolle, maar hij lijkt me wel heel interessant voor clubs als Ajax, PSV, Feyenoord en AZ. Ajax heb ik twee jaar geleden al getipt over hem.’’

Jesús Gallardo (Mexico)
In maart van dit jaar werd gesuggereerd dat Ajax interesse had in de 23-jarige middenvelder Jesús Gallardo. De Mexicaan is momenteel met zijn land actief op het WK en speelde destijds nog bij UNAM Pumas. Deze zomer maakt hij echter een binnenlandse transfer naar CF Monterrey, dat 5,15 miljoen euro voor hem betaald.

Marouane Fellaini (België)
Niet lang geleden werd het gerucht de wereld in geholpen dat Ajax interesse had in de Belg Marouane Fellaini. Of het gerucht als reëel kon worden beschouwd, was maar de vraag. De 30-jarige Belg eiste namelijk een miljoenensalaris. Daarnaast waren er meerdere clubs geïnteresseerd in de transfervrije middenvelder, waaronder Besiktas, Fenerbahçe, Galatasaray en AS Monaco. Ondertussen is bekend dat hij bij Manchester United blijft.

Sofyan Amrabat (Marokko)
Momenteel is hij te bewonderen in het shirt van Feyenoord, maar het had ook anders kunnen lopen voor de 21-jarige Sofyan Amrabat. De concurrent uit Amsterdam toonde namelijk ook interesse in de middenvelder. ‘’Ja, de interesse van Ajax was er ook opeens. Natuurlijk wist ik daarvan. Maar ik was al zo lang met Feyenoord in gesprek’’, zei de Marokkaan toen hij had getekend bij Feyenoord. De Rotterdammers namen hem voor 4 miljoen euro over van FC Utrecht.

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter