William Troost-Ekong heeft hechte vriendschap met Premier League-ster

0

Ondanks dat Nederland niet op het WK aanwezig is, zijn er toch een aantal Nederlandse linkjes te vinden in Rusland. Eén van deze linkjes is de, in Haarlem geboren, Nigeriaanse verdediger William Troost-Ekong. De verdediger speelde in de jeugd van Tottenham Hotspur, waar een wel heel bijzondere vriendschap opbloeide.

Hij speelde van zijn zeventiende tot zijn twintigste bij The Spurs, maar tot een debuut in de hoofdmacht kwam het nooit. Wel raakte Troost-Ekong bevriend met de veel scorende aanvaller Harry Kane.

‘’Harry was een van de eerste jongens die de tijd voor mij nam en mij hielp met zaken buiten het voetbal, bijvoorbeeld met inschrijfformulieren invullen. Ook hij moest lang wachten op zijn kans, maar het is fantastisch om te zien hoe goed hij het sindsdien doet’’, zegt Troost-Ekong vol trots.

Voorafgaand aan het WK ging William Troost-Ekong met Nigeria op bezoek in Wembley voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Engeland van Harry Kane. Door doelpunten van Gary Cahill (1-0), Alex Iwobi (1-1) en Harry Kane (2-1) eindigde het duel in een overwinning voor Kane. Na afloop hebben de twee vrienden shirt geruild en gingen ze samen op de foto.

Foto: Pro Shots

Share.

Laat een reactie achter